Kozijnen met een wereld van mogelijkheden

Binnen de wereld van ramen zijn er talloze mogelijkheden. Het is daarom belangrijk om uw wensen en voorkeuren af te wegen. Gaat u voor de praktische en haast onderhoudsvrije kunststof en aluminium kozijnen of kiest u voor de esthetische en natuurlijke houten kozijnen? Naast speciaal op maat gemaakte houten lijstwerken, zijn wij een gerespecteerde dealer van kunststof kozijnen. Wij laten u graag de diversiteit van onze ‘kunststof’ specialiteit proeven. De aanschaf is een investering die waarde zal toevoegen aan uw woning. Kozijnen zorgen voor een betere isolatie, meer veiligheid en geven een betere uitstraling. Van Blijderveen helpt u graag bij het vinden van kozijnen die goed bij uw wensen en uw woning passen.

Duurzame kunststof kozijnen

Het kunststof kozijn wordt in Nederland het meest verkocht. Een kunststof kozijn bestaat uit losse profielen van PVC, met aan de binnenzijde staal wat zorgt voor de nodige stevigheid. U kunt bij kunststof kozijnen zelf de afmetingen bepalen. Redenen om te kiezen voor kunststof kozijnen zijn onder andere de lage prijs, het hoge isolatievermogen, het minimale onderhoud en de lange levensduur.

Aluminium kozijnen met een moderne uitstraling

Aluminium is een metaalsoort dat veel wordt gebruikt en wordt gewonnen uit de natuur. Al tientallen jaren worden kozijnen van aluminium gemaakt. Voordelen van aluminium kozijnen zijn de lange levensduur, het weinige onderhoud en de stevigheid. De aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en hebben een moderne uitstraling.

Houten kozijnen voor een natuurlijke uitstraling

Kozijnen worden, net als vroeger, nog steeds van hout gemaakt. Het houtsoort speelt een belangrijke factor in de levensduur, vanwege het feit dat iedere houtsoort een eigen duurzaamheidsklasse heeft. De twee soorten hout die het meeste gebruikt worden zijn hardhout en zachthout. Hardhout is alleen geschikt voor buitenshuis en binnenshuis wordt vaak gewerkt met zachthout. Voordelen van houten kozijnen zijn dat de kozijnen gemakkelijk op maat te maken zijn, dat de kozijnen in veel kleuren en stijlen te leveren zijn en dat de kozijnen hebben een warme uitstraling hebben en makkelijk te bewerken zijn. Laat u eveneens verrassen door onze vakkundigheid met betrekking tot het plaatsen van serres en veranda's.